SOHBET'E BAĞLAN

Yeni Arkadaşlıklar İçin
sohbettanesi.com

Türkiye'nin en farklı
sohbet odaları ile
yeni arkadaşlıklara.

Belçika Sohbet Belçika Chat

Belçika Sohbet  | Belçika Chat

Sohbettanesi.com Belçika Sohbet Belçika Chat, muhabbet, arkadaşlık,dostluk seviyeli sohbet kaliteli hizmet sunan sitelerimiz özgürce sohbetlerin tek mekanı olup Türkiye ve dünya genelinden her yaşta beylere bayanlara hitap etmektedir.

Sitelerimizde Belçika ve Belçika,da yaşayan vatandaşlarımıza çağrı amaçlı yazıyor olduğumuz konumuzda yurt dışındaki Avrupa ülkelerinde yaşayan herkesi ve Türkiye,deki vatandaşlarımızı tanışma ve arkadaş olma amacı ile sohbet odalarımıza bekliyoruz bu sayede tüm ziyaretçilerimiz karşılıklı iletişimlere geçerek bir birlerinin yaşadıkları yerler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Chat odalarımızda bugün Belçika söz konusu Belçika,da yaşan nasıldır kültürleri nelerdir kısa olarak bu bilgileri vererek Avrupa ülkelerinden bir tanesi olan Belçika,yı tanıyalım.Belçika Nüfusu çoğunlukla Flemenkler, Almanlar ve Fransızlardan oluşan ülkede yaklaşık 11 milyon insan yaşıyor. Ülke nüfusunun %97’si şehirlerde yaşıyor. 30 bin kilometrekarelik alana sahip Belçika bu haliyle dünyanın en yoğun nüfuslu ülkelerinden biri. Ülkede resmi bir dil yok. Felemenk topluluklarının yaşadığı kısımlarda Felemenkçe, Fransız topluluklarının yaşadığı kısımlarda Fransızca, Almanya’ya yakın kısımlarda ise Almanca konuşuluyor.

Brüksel ülkenin başkentliğinin yanı sıra Avrupa Birliğinin de başkentliğini yapıyor. Ayrıca NATO Merkez Karargahı da Brüksel’de bulunuyor. Ülkenin Brüksel’den sonra ikinci büyük şehri ve dünyanın elmas üretiminin de başkenti sayılan Antwerp.

19. yüzyılda Endüstri Devrimi’ne katılan ilk Avrupa ülkesi olan Belçika 2007’de dünyanın en büyük 15. ticaret ülkesi seçildi. Belçika, doğal, uyumlu şehirlere sahip olup en huzurlu ülke sıralamasında ilklerde yer alıyor.

Belçika çikolatasıyla dünyaca ünlü. 400 yıldır çikolata üretilen ülkede yılda 220 bin ton çikolata üretiyor. Dünyada üne sahip üç çeşit Belçika gofreti var. Daha büyük olan ve çilek ya da dondurmayla yenen Brüksel gofreti, daha ince olan ve kahvaltıda yenen Galettes ve en çok tercih edilen Liege gofreti. Brüksel Uluslararası Havalimanı dünyanın en büyük çikolata satış noktası olarak biliniyor.

Fransız patates kızartması Fransızlar’a ait olmasına rağmen Belçikalılar bu yiyeceğin kendilerine ait olduğunu iddia ediyor ve iki ülke arasındaki tartışma hala devam ediyor. Dünyanın ilk bira akademisi 1999 yılında, Belçika’nın Limburg Eyaleti’nde bulunan Herk-de-Stad’ta açıldı. Ülke 1100’den fazla bira çeşidine sahip.

Etiketler: , , , , , , , , ,

Yorum Yapın

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Benzer yazılar

Evli Sohbet Odaları Evli Sohbet Odaları

evli sohbet Sohbet edip hoş vakit geçirmek isteyenlerin bulunduğu platforma siz de giriş yaparak burada eğlenceli anları gerçekleştirebilirsiniz. Emin olabilirsiniz...

DEVAMI
Travesti Buluşma Noktası Travesti Buluşma Noktası

sohbt Alt yapıları birbirinden farklı olan ama hepsinin aynı amaca hizmet ettiği Chat sohbet programları genelde yalnızlıktan sıkılmış, sevgili yapmak...

DEVAMI
Dul Sohbet Odaları Dul Sohbet Odaları

dul sohbet İnsanlar her yeni gün hayatlarına yeni insanlar alma çabası içine girmektedir. İster normal yaşantılarında olsun ister internet üzerinden...

DEVAMI
.